Пловдивски студенти събират разкази и легенди за Стара Загора

Студенти от Пловдивски университет „Св. Паисий Хилендарски“ от специалностите „Социална и културна антропология“, „Етнология“, „Социална антропология“ и „История и култура“, са на 10-дневна лятна практика в Стара Загора.

По време на престоя си те ще събират градски разкази и легенди за града. Младите изследователи се срещнаха с Милена Желева, зам.-кмет на Община Стара Загора с ресор „Култура, туризъм и младежки дейности“. Пред тях тя разкри, че в момента се извършва мащабен ремонт на Летния театър в Стара Загора и допълни, че предстои съвсем скоро да започне обновление и на Драматичен театър „Гео Милев“, чиято фасадата ще бъде изцяло запазена, допълни още Желева.

След като разказа на гостите част от историята на Стара Загора, зам.-кметът пожела на младите хора да разкрият непознати кътчета от града и да се върнат отново тук.

Днес студентите се включиха в извънреден градски тур от поредицата „Стара Загора – неразказани истории по правите улици“ на Туристически информационен център Стара Загора.

По време на престоя си младежите ще посетят още Регионалния исторически музей, Регионална библиотека „Захарий Княжески“, Мемориален комплекс „Бранителите на Стара Загора“, Музея на религиите и други емблематични места.


image0 (9K)