Пловдивчанка с БМВ спретна луда гонка с полицията

Пловдивчанка с БМВ си спретна луда гонка с полицията в Кършияка. След като била засечена, тя отнесла акт – парична глоба и отнемане на книжката. Дамата дълго време отлагала изпълнението на санкцията и дори я атакувала в съда. Като мотив тя изтъкнала, че абсолютната давност на наказателното постановление е изтекла, разказва случката trafficnews.bg.

Нарушението от пловдивчанката било извършено на булевард „България” през тъмните часове на деня. Униформени, следящи контрола на пътя, опитали да я спрат за рутинна проверка. Шофьорката обаче не се подчинила на стоп палката, а подала газ и се опитала да се измъкне. Екипът тръгнал след нея по булеварда. Гонката продължила до паркинга на бившата Окръжна болница, където дамата била заловена. Оказало се, че тя е без контролен талон, а управляваното от нея БМВ от година няма технически преглед.

Съставен е бил акт, като след месец водачката получила и наказателно постановление. Повече от година тя не изпълнила наложеното наказание, а подала молба за прекратяването му поради изтичане на давността.

Явно нарушителката не е била запозната със сроковете на давността, тъй като до нея е оставало повече от година. Така мераците на жената са били порязани. Тя ще трябва да изтърпи наказанието си, както и да плати описаната глоба в наказателното постановление.


image0 (9K)