Пловдив се превърна в икономическо чудо, с най-висок прираст е

„Пловдив се превърна в икономическото чудо и е сред бързоразвиващите се градове в Югоизточна Европа. В последните години привлича много млади хора, които идват да живеят и да работят тук. Доброто качество на живот много помага. Механичният прираст е положителен и е най-високият в страната“, заяви зам.-кметът на Пловдив по образованието Стефан Стоянов пред Bulgaria ON AIR.

Над 10 000 души се преселиха в Пловдив, училищата вече изпитват затруднения с приема.

Стоянов е категоричен, че градът има нужда от по-голяма инфраструктура, повече места в яслите и детските градини, съвсем скоро – и в училищата.

„Ще трябва да строим нови училища. Трябва оптимизация на мрежата, правим го всяка година. Имаме финансиране за ново училище, подготвяме основен ремонт на изоставено училище. Мислим за нови проекти, за не се стигне до сериозни социални кризи“, каза той в „България сутрин“.

Зам.-кметът посочи, че в момента в града не достигат 200-300 места за градините и 350-400 за яслите. В момента работим по 10 проекта и се опитваме постепенно да решаваме проблема, отбеляза той.

Зам.-кметът по образованието подчерта, че Общината работи сериозно по инвестиционната програма. Основната им задача е да заложат трите ключови проекта за града – разширяване и довършване на Околовръстното шосе; развиването на градската железница.

„Развиването на градската железница ще създаде по-комфортен и екологично чист градски транспорт“, увери Стоянов.

https://www.dnes.bg/………….


image0 (9K)