Поверие казва как да не гоним парите от къщи

Какво да избягваме, когато чистим къщата?

Важно е редовно да чистим вкъщи не само поради мръсотиите, които се насъбират, но и за да освободим къщата от натрупалата се отрицателна енергия. Тя може да възпира притока на пари, късмет и благополучие. От значение е обаче и по какъв начин точно почистваме определени части от дома, тъй като специалистите по темата смятат, че има грешки в чистенето, заради които губим парите си. Кои са те посочи Actualno.com.

Чистите по тъмно

Понякога графикът ни е запълнен и не оставя време за почистване през деня, но е по-добре да го отложим за следващия ден, отколкото да чистим късно през нощта. Експертите са на мнение, че по тъмно не бива дори да се мият чинии камо ли пък да се развихрите с парцала из целия етаж. Ако ви е практика да чистите винаги след залез слънце, постепенно финансите ще отслабнат и ще изчезнат от дома ви.

Чистите всеки понеделник

Според експертите това е още една груба грешка, която е добре да поправите. Биоенергетиците споделят, че в понеделник енергията не е никак подходяща за почистване и може да доведе до проблеми във финансов план. Като най-благоприятни за чистене дни определят петък и събота.

На първо място почиствате прага

Почистването трябва да се започва от най-далечните ъгли на стаята, като постепенно се достига до изхода. В противен случай отрицателната енергия ще се запази в стаята, а успехите и парите в дома ви ще избледняват.

Хвърляте пари и скъпи вещи

Съгласни сме, че не бива да се претрупвате с ненужни вещи, защото блокирате притоците на положителна енергия и късмет. Но също така експертите не препоръчват да изхвърляте здрави и хубави вещи на боклука при почистване. Ако те не са ви нужни, по-добре ги подарете на познати или хора в нужда. Когато здрави и хубави неща биват изхвърляни финансовите притоци в дома се блокират.

Същото важи и за стари монети или пари – в никакъв случай не бива да ги изхвърляте, ако искате да сте финансово обезпечени. Ако имате стари и излишни стотинки, вместо да ги изхвърляте може да ги събирате в касичка и да ви служат като талисмани за късмет и привличане на още пари. Без значение дали в наши дни те имат някаква стойност, или са я загубили, не си и помисляйте да ги хвърляте в коша. Това ще се отрази зле не само на финансите ви като цяло, но и на успеха ви в работата.

https://www.dunavmost.com/====


image0 (9K)