Повече дъжд в четвъртък, ще има и градушки

Повече дъжд в четвъртък, ще има и градушки

Снимка: Pixabay

През следващото денонощие студеният фронт ще достигне източните райони. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. През нощта в северозападната половина от страната ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. На отделни места в централната част на Дунавската равнина ще са интензивни и значителни по количество.

Утре валежите ще са главно в Южна и Източна България, след обяд и вечерта в югоизточните райони и по Черноморието ще има локални интензивни явления, прогнозира дежурният синоптик от НИМХ пред БТА.

Има условия за градушки. Ще духа слаб, в Дунавската равнина, където ще преобладава слънчево време, до умерен северозападен вятър.

Дневните температури в цялата страна ще се понижат и максималните ще бъдат предимно между 26° и 31°.
   
Над Черноморието облачността ще е значителна, след обяд купесто-дъждовна. Ще има краткотрайни, на отделни места интензивни, валежи от дъжд с гръмотевични бури. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са 26°-28°. Температурата на морската вода е около 26°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
 
  Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, в отделни райони – значителни по количество и придружени с гръмотевични бури. Ще има условия за градушки. Ще духа умерен запад-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 20°, на 2000 метра – около 13°.
 

https://www.dnes.bg/………….


image0 (9K)