Подарят ли ви някое от тези неща, незабавно ги изхвърлете!

Великата пророчица Ванга остави много съвети и хората продължават да спазват нейните поуки и твърдения. За подаръците например тя казва така: „На едни подаръци се радвай, от други се пази“.

Вероятно на всеки се е случвало да почувства, че нещо подарено му от други хора има отрицателна енергия. По-добре е да се откажем от подобни вещи и да послушаме интуицията си.

Предлагаме ви да разберете кои предмети предопределят неприятности и какво е нужно да знаете, за да предпазите себе си и близките си хора от нещастия.

Какво не трябва да подарявате и да приемате като подарък:

1. Нож
Ножове, ножици и всякакви други остри и режещи предмети човек трябва да си набавя сам. В предметите с остриета се натрупва твърде много отрицателна енергия. Ако дарителят много упорито настоява, опитайте да купите тази вещ от него, макар и за символична сума.

2. Часовник
Този предмет отчита времето. Изглежда, че е нищо особено, но часовниците са склонни да изостават и да спират. За да не се допусне такъв подарък да символизира края на щастливия ви живот, по-добре е да платите за него няколко монети на този, който ви го подарява.

3. Портмоне
Приемайки като подарък празно портмоне, рискувате да изпуснете финансовия си късмет. Може да пуснете в него дори стотинка, но то не трябва да се подарява празно! По-добре е да се откупи такъв подарък, така че да не избяга късметът ви.

4. Носна кърпа
В културите на много народи съществува традиция на погребални церемонии да се даряват носни кърпички. Тази вещ е тясно свързана със сълзи и тъга. Пък и хартиените кърпички са къде по-практични.

5. Перли
Такъв подарък може да привлече неприятности, загуби и болести. В много страни по света перлите символизират безутешните сълзи на вдовици и сираци.

6. Огледало
Огледалото е твърде мистериозен предмет, за да си позволяваме така лесно да го подаряваме или получаваме. Счита се, че такъв подарък може да отнеме от красотата, младостта и жизнеността на получателя. Особено необходимо е да се пазите от антични огледала.7. Ръкавици
Ръкавиците се свързват с много магически ритуали, насочени към манипулиране на личността.

Към народните поверия може да се отнасяме по различен начин: с усмивка, с изненада и дори с възмущение. Най-важно е следното, ако подаръкът е поднесен с чисто сърце и открита душа, то никакви мистични сили не ще успеят да ви навредят.

Източник: Petel


image0 (9K)