Подписахме меморандум за разбирателство с Иран

НКИЗ подписа Меморандум за разбирателство с Висшия съвет за свободни търговски, индустриални и специални икономически зони

Документът насърчава инвестиционното сътрудничество между България и Иран

В стремеж за насърчаване на инвестиционното сътрудничество между Иран и България, „Национална компания индустриални зони“ ЕАД подписа Меморандум за разбирателство с Висшия съвет за свободни търговски, индустриални и специални икономически зони на Ислямска република Иран. Церемонията в неделя бе част от посещението на официална българска делегация в Техеран, ръководена от икономическия министър Емил Караниколов.

[ad id=“225664″]

Меморандумът бе подписан от изпълнителния директор на НКИЗ Антоанета Барес и Мохамед Реза Абдул Рахими, директор на Дирекция Планиране, бюджет и инвестиции във Висшия съвет. На официалната церемония присъстваха и министрите на икономиката на България и Иран – Емил Караниколов и Масуд Карбасиан.

Меморандумът за разбирателство е в подкрепа на усилията да се засилят двустранните икономически и бизнес отношения между двете държави и да се увеличат инвестициите в свободните търговски, индустриални и специални икономически зони там. Ислямска република Иран управлява седем такива проекта, докато българските държавни индустриални и свободни зони в различен етап на развитие са общо десет.

[ad id=“263680″]

С новоподписания меморандум се установява партньорство за укрепване и насърчаване на сътрудничество в редица области като високи технологии, биомедицина, електроника и електротехника, машиностроене.

В рамките на посещението на делегацията са включени и редица среща с представители на властта и бизнеса, както и Ирано-български бизнес форум.


image0 (9K)