Подписка срещу лятното часово време

Подписка срещу лятното часово време, защото е безсмислено и вреди на здравето ни, е инициирала Ани Алашка от Българската стопанска камара.

[ad id=“225664″]

Тази нощ върнахме стрелките с час назад и минахме към зимното часово време.

Алашка интерпретира намерението на ЕК да обмисли отмяната на лятното часово време: „Мога да прогнозирам, че те, както досега са действали, така и този път ще кажат, че няма причини да се отменя директивата и ще продължаваме да си сменяме времето. Но тук е важно да се каже, че въпросната евродиректива не задължава националните правителства да въвеждат лятното часово време. Единственото ни задължение е ако решим да го правим, да го правим в конкретен ден и час, еднакъв за Евросъюза“.

Алашка се надява, че българските чиновници ще намерят пет минути от времето си, за да прочетат директивата, предава Дарик.

[ad id=“255238″]

„Нас Евросъюзът не ни принуждава да сменяме времето, няма да ни глоби, няма да ни разследва, няма да ни дърпа ушите. Това е в нашите ръце да си преценим има ли нужда или няма нужда от тази мярка“, каза тя.

Алашка е сигурна, че ако се направи проучване, ще се види, че негативните ефекти са повече от ползите, че общата нагласа е против въртенето на стрелките. „Разбира се, вероятно има хора, които са свикнали и не им пречи. В преобладаващата част от случаите хората най-малкото си задават въпроса „Кому е нужно?“, а на немалка част от хората това се отразява на емоционалното състояние, съня и други“, допълва тя.

Не е оправдано да въртим биологичния часовник и ритъма на живот на хората два пъти годишно, особено като отчетем в какъв общ стрес живеем, смята още Ани Алашка.
Източник:dariknews.bg


image0 (9K)