Подробна транспортна схема на електробусните линии в Казанлък

Подробна транспортна схема на електробусните си линии публикува в интернет страницата си Община Казанлък –https://transport.kazanlak.bg.  

Специално създаденото приложение информира най-подробно посетителите за възможно най-лесното им и удобно придвижване от една точка до друга в рамките на града. В „Транспортна схема на община Казанлък” са посочени всички спирки, електробусните линии и часовете им на тръгване и пристигане от и на дадена спирка. За улеснение на казанлъчани е публикувана и подробна карта на кварталите на града с всички улици и обществено значими обекти. Приложението дава възможност да бъде въведен начален и краен маршрут, като показва възможностите за придвижване с различните електробусни линии.

Продажбата на абонаментни карти вече започна. Картите важат за градските линии с номера: 1, 10, 11, 12, 13 и новата автобусна линия №8.

Билетните центрове са разположени на следните места:

– Управление на общинското предприятие „Балканинвест” (Кооперативен пазар);

– бул. „Розова долина” 16 (до комплекс „Здраве“);

– бул. „Ал. Батенберг” 3 (спирката срещу ДСК).

Цената на билетите е 0.80 лв. Цената на карта за един месец за една линия е 25.00 лв. Цената на карта за един месец за всички линии е 30.00 лв. Месечните карти за ученици за една линия струват 16.00 лв., а за всички линии – 20.00 лв.

Вариантите за закупуване на абонаментни карти от пенсионери са четири:

– месечните карти за една линия струват 20.00 лв.;

– месечните карти за всички линии – 24.00 лв.;

– картите с предплатени 5 (пет) пътувания са на цена от 2.00 лв.;

– картите с предплатени 10 (десет) пътувания струват 4.00 лв.

Всякаква допълнителна информация можете да получите в билетните центрове, а приложението е в сайта на Община Казанлък – www.kazanlak.bg.

Новите екологично чисти електробуси ще започнат да обслужват гражданите след няколко дни – от 1-ви февруари т.г.


image0 (9K)