Подробности от прокуратурата за извършените арести в Габрово

От брифинг на прокуратурата относно арестите в КАТ Габрово стана ясно, че организираната престъпна група е действала от 2016 г. Членовете ѝ са сключвали договори за наемане на луксозни автомобили от Западна Eвропа, главно от Германия, както и транспортирането им в България.

[ad id=“225664″]
Установено е, че са извършвани интервенции върху рамите на колите, а след това са продавани на български граждани.

„Участниците са засега 4 лица, един, от които е длъжностно лице – офицер с ръководни функции в ОДМВР Габрово. До момента са 14 превозни средства – кемпер, Toyota Land Cruiser за над 100 хиляди. Механизмът е бил български граждани да получат банкова сметка и други документи, въз основа на които им се дава договор за наем на автомобилите. Когато колите идват в България се премахват всички проследяващи устройства, променя се рамата и се продават на добросъвестни граждани. Много често се намират клиенти, които предварително казват каква кола искат и тогава се намира. Извършени са над 20 претърсвания, 9 обиска и се уточнява броят на автомобилите.“ – казаха на брифинга.

[ad id=“263680″]
Припомняме, че преди дни трима служители на КАТ-Габрово бяха задържани при акция на полицията.

Паралелна операция имаше и във Варна, където е задържан краден кемпер, за който се предполага, че е нерегламентирано регистриран в КАТ-Габрово.

Специализираната прокуратура провежда разследване срещу организирана престъпна група, създадена с користна цел, в която участват служители на сектор „Пътна полиция“ на ОДМВР-Габрово, коментара тогава говорителят на главния прокурор на Република България Румяна Арнаудова.


image0 (9K)