Полицията в Гърция с важно предупреждение към чуждестранните туристи

Полицията в Гърция предупреждава, най-вече българите и другите чуждестранните туристи, да спазват ограниченията при пътуване с леки автомобили.

Маските навън отпаднаха, но остават задължителни при пътуване, съобщават от Пътна полиция.

Вчера – първият ден без маски навън, полицията регистрира стотици нарушения и наложи глоби от по 150 евро, информира кореспондент на БНР в Гърция, цитирана от ЗАРАТА.

В личните автомобили е позволено да пътуват до трима пътници и шофьорът. Изключение може да бъде направено, ако пътуват деца от същото семейство. Ако пътниците са близки роднини и живеят на един адрес, маските не са необходими. При всички други случаи защитните маски са задължителни в колите.

В таксита, в градския транспорт, във влаковете, фериботите и самолетите в Гърция се пътува само с маска.

Гръцките власти са забранили от днес да се продават билети на клиенти на авиокомпаниите за вътрешни полети, които не представят задължителния сертификат за здравен статус. В него се вписват и деца над 5-годишна възраст. Същата наредба е в сила и за пътуване с ферибот в Гърция.

Отмяната на задължителните маски навън не променя действащата наредба при пътуване, предупреждават полицаите, които налагат глоби както на гърците, така и на чужденците, коментира кореспондентът на БНР.

 

 


image0 (9K)