Полк. Миленски: Украинският народ се бие и за нас

Полк. Миленски: Украинският народ се бие и за нас

Снимка: БГНЕС

В тези дни всеки нормален българин сутрин, като се събуди спокойно в собственото си легло, а не под обстрел, трябва да каже „Слава на Украйна“. Украинският народ и армията се бият от наше име за нас. Емоционален съм, но за една война не може да се говори студенокръвно.  Това каза пред Нова телевизия полк. Владимир Миленски.

Той обясни, че според украинските военни и държавни ръководители е започнала втората фаза на войната. Други експерти – американски, британски, френски – твърдят, че това може би са първи признаци, но не е започнала същинската кампания на втора фаза, предаде Нова.

„Не знаем как точно ще започне – може да е плавно, постепенно. Започнаха засилени офанзивни действия по целия фронт от страна на руската армия. Но дали ще прерасне бързо във високо интензивна атака навсякъде, ще видим”, коментира полк. Миленски.

Попитан с какво може да помогне България на Украйна, той отговори, че шестима военни министри са разполагали с доста сериозно количество информация. „Те много добре знаят с какво разполага армията ни. Те отправиха призив и казаха, че има с какво да помогнем. После чухме, че няма с какво. Оръжието е точно такова, което ще влезе в употреба на украинската армия“, каза полк. Миленски.

Според него не напразно украинският външен министър Дмитро Кулеба днес е в България. „Със сигурност е дошъл да иска военна помощ“, каза експертът.

 

https://www.dnes.bg/ … Натисни СПОДЕЛИ, моля!


image0 (9K)