Пореден инвеститор входира свое инвестиционно намерение в старозагорската Индустриална зона „Загоре“

Пореден инвеститор входира свое инвестиционно намерение в старозагорската Индустриална зона „Загоре“, научи ЗАРАТА

Компания, занимаваща се с модерно технологично и екологично производство, е входирала официално инвестиционно намерение за закупуване на парцел в Индустриална зона „Загоре“ в Стара Загора. В него е заявявано закупуване на над 6 дка площ и изграждане на фабрика с производствена линия. Очакваната инвестиция е в размер на близо 3 млн. лева, а в производството ще бъдат заети първоначално 60 души.

Целта на инвеститора е да реализира модернизира своето технологично производство, което е с висока добавена стойност. Стратегическите насоки, които ще следва са по-широко навлизане в българския пазар и по-високи стойности на експорт на стоки. Фирмата разполага с необходимите конкурентни предимства, за да се реализира като лидер на пазара.

„Резултатите от съвместния ни труд с Община Стара Загора и „Национална компания Индустриални зони“ ЕАД, стават все по-видими. Инвеститорите харесват това което виждат, а именно – модерна индустриална зона, с изградени комуникации и инфраструктура и новостроящи се сгради, които скоро ще оживеят, изпълвайки се с работна ръка. Истината е, че това привлича още повече интерес и внимание към нас“, подчерта изпълнителният директор Радослав Танев.

В ИЗ „Загоре“ до момента са продадени седем имота, които ще осигурят работа на над 300 души. Продължават да се водят преговори с нови потенциални инвеститори.


image0 (9K)