Стара Загора

Поредно дарение получи болницата в Гълъбово

Спешен ремонт на системата за подаване на кислород за пациентите в общинската болница в Гълъбово осигуриха от ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“. Дарението е на стойност над 55 000 лева и е от критична важност за отделението, в което се лекуват заболели от COVID-19.

Наличната в лечебното заведение кислородна система имаше нужда от спешно осъвременяване, за да се гарантира надеждното й функциониране, предвид очакванията третата вълна на коронавируса да достигне пик в следващия месец. Към момента COVID-19 отделението в гълъбовската болница разполага с 20 легла.

„Сигурната работа на системата за подаване на кислород е определяща за възстановяването и живота на хората, които преминават по-тежко през COVID-19. Недопустимо е подобен проблем в такъв момент да остане нерешен. Щастливи сме, че имахме възможност да подадем ръка“, сподели Надя Синигерска – Бохорова, Мениджър „Корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие“ в „КонтурГлобал Марица Изток 3“.

ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ вече направи две дарения за общинската болница в Гълъбово. Беше доставена изключително необходима медицинска апаратура и консумативи за лечението на COVID-19 – мултипараметрични монитори за интензивна грижа и реанимация на пациенти, мобилен рентген за графии на бял дроб, предпазни средства, дезинфектанти, бързи тестове.

 

Елена Дюлгерова

Усмивката, която изпращаш, се връща обратно при теб.

Recent Posts

Българите използват все повече пари в брой

Банкнотите и монетите в обращение са за над 29 млрд. лв....

8 минути ago

Времето: Облачно, на много места ще вали дъжд

Максималните температури ще са от 16 до 21 градуса...

12 минути ago

Борусия победи с 1:0 ПСЖ и се доближи до финала в ШЛ

Германците взеха преднина в мач с безброй положения...

56 минути ago

Велики четвъртък: Тайната вечеря, любовта на Спасителя и предателството

Днес е най-важният ден от Страстната седмица...

2 часа ago

Какао срещу злато. Ще се превърне ли шоколадът в луксозна стока

Зависи ли нещо в живота ви от Гана или Кот Д'Ивоар? Да - ако обичате…

2 часа ago
image0 (9K)