Последни данни: Джонсън този път ще прокара Брекзит в парламента

Британският премиер Борис Джонсън и неговата Консервативна партия са на път да получат мнозинство с поне 50 депутати повече от очакваното в парламента след общите избори на 12 декември. Това сочат нови статистически проучвания, предава „Ройтерс“.

Според тях изглежда напълно възможно Консервативната партия на Джонсън да получи около 349 места в Камарата на общините. Това е с 57 повече от очакваното, според проучване на „Datapraxis“, публикувано от британското издание The Sunday Times. Главната опозиционна Лейбъристка партия от своя страна вероятно ще загуби около 30 места в Камарата, според същото проучване и ще остане с 213 депутати в парламента. Оптимистичните за Борис Джонсън резултати идват в момент, в който той планира да ускори процедурата по Брекзит за Коледа. Той смята да върне сделката в парламента като част от предизборната програма на Консервативната партия. Очаква да тя бъде обявена на 24 ноември.

Гласоподавателите ще са изправени пред сериозен избор по време на вота на 12 декември във Великобритания.

Социалистическата визия на опозиционния лидер Джереми Корбин включва широка национализация и обещания за безплатни публични услуги. ОТ другата страна е Джонсън и неговият натиск за „осъществяване на Брекзит“ в рамките на месеци и изграждането на „динамична пазарна икономика“.

Според статистическите данни Консервативната партия на Джонсън води със съществена разлика пред лейбъристите на Корбин, макар че все още съществува огромен брой британски гласоподаватели, които не са решили за кого да гласуват, което ще направи резултата от изборите непредвидим.

dnes.dir.bg


image0 (9K)