Посрещаме есента с хладно време, градусите до 22

Посрещаме есента с хладно време, градусите до 22

Снимка: Pixabay

Денят ще започне с минимални температури в страната от 5 до 11 градуса, по високите западни полета 3-4 градуса, по морето до 12-13. През деня повече облаци ще има над крайните южни и източни райони. По Черноморието и в Родопите слабо ще превали.

Късно следобед облаците ще намаляват. Вятърът ще бъде слаб от северозапад със скорост до 20 км/ч. Максималните температури ще са от 18 до 22 градуса, по Черноморието до 20-21, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над планините ще има разкъсана облачност, следобед значителна с превалявания от дъжд в Рила и Родопите. Вятърът по високите части, над 2200м височина, ще бъде умерен от северозапад със скорост до 40 км/ч. Максимални температури над 2500м височина – около минус 4 градуса, а на 1500м височина до плюс 4.

През уикенда ще има повече слънце и температури от 20 до 26 градуса. В понеделник и вторник температурите ще повишат чувствително, от 24 до 28 градуса, по морския бряг до 26.

Днес очакваме да ни връхлети слаба по сила геомагнитна буря. Според експерти активността на новите слънчеви петна може да предизвика и силна магнитна буря от клас G2 и дори G3. Обикновено смущенията влияят неблагоприятно на възрастните и на хората със слаб имунитет. Също така по-чувствителните към тези явления, могат да почувстват отпадналост, главоболие, неразположение, колебание в кръвното налягане и слаба концентрация.

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)