Пострадалите:Къщите падаха една след друга, а никой не дойде да ни помогне

Страшно е в Черни връх, къщите на съседите падаха една след друга, а никой не дойде да ни помогне.

[ad id=“225664″]

Това каза пред камерата на бТВ Павел Александров. Защо е Гражданска защита, пита той. „Аз си изпълнявам служебните задължения на работа. Трябваше и те да направят същото“, заяви гневният мъж.

Съпругата му Станка пък разказа как съседката им е молела за помощ, но никой не се е отзовал. Сега я издирват, а тя е млада, добавя жената.
„В 23:30 часа изгасна токът. Започна да вали. Съпругът ми звънна от работа, за да ме пита как съм. Предупреди ме да не слизам по стълбите, да не ходя на първия етаж. Към 2:50 часа ми звънна по телефона съседката, за да ми каже, че Танчето вика за помощ. Водата им е до кръста и не могат да мръднат. Звънях 8 пъти на 112 до 4 часа. Към 4 часа чук „Помощ“. Нещо гръмна и повече не се чу нищо“, разказва Станка. „Предупредих дежурния на 112, че няма да ги заварят живи, но никой не дойде“, добавя тя.
„Мъжът ми бе до кръста във вода. Машината я видяхме около 6 часа, но далече. Няма и тухла от къщата, в която са били Танчето и съпругът й. Ако бяха дошли, щяха да спасят и двамата“, добавя Станка Александрова.

[ad id=“255238″]

„Таня и мъжът й са били безпомощни. Най-вероятно тя си е изтървала телефона във водата. Съседката е с болки в коленете“, уточнява тя. Черни връх е едно от най-потърпевшите села. То е почти напълно унищожено. Вълната е съборила няколко постройки. В една от тях е била жената, която все още се издирва. Той е намерен с инсулт до съборената им къща. Бил е спасен от екипите. Закаран е в критично състояние в бургаската болница, но жена му все още се издирва.

Източник:bnews.bg


image0 (9K)