Потопът в Стара Загора – много вода и много щети

Бурен вятър, обилен валеж и сякаш потоп преживя Стара Загора тази вечер. Около 17 ч. облаците се сгъстиха, причерня и изведнъж силно заваля, за кратко падна и градушка колкото грахово зърно, но водата беше много. От слънцето преди минути нямаше и следа. Просто нищо не се виждаше. Светофари бяха пометени от вятъра и висяха като на косъм, много паднали клони и цели дървета по тротоари и по пътното платно. Улиците бяха залети от пороя за минути, а много автомобили останаха на платното до оттеглянето на дълбоката вода.

Радостното е, че няма сигнали за бедстващи хора.

Най-зле, както винаги, беше на бул. „Славянски“ до магазин „Практис“, където нивото на водата достигна 1,20 м. Извадиха микробус с хора и лек автомобил със семейство с малко дете. В Музикалното училище са наводнени мазетата. На втория етаж в „Парк Мол“ е възникнал пожар в сервизно помещение, като не се е наложила евакуация на посетителите и към 18,20 огънят е ликвидиран.

Ниската част на Стара Загора, кръговите движения на бул. „Славянски“ с „Патриарх Евтимий“ и в района на ЖП гарата останаха под вода и това предизвика задръствания. На тези две места за кратко са бедствали пътниците в микробус и в автобус, които са своевременно изведени от служители на РД ПБЗН – Стара Загора.

От пресцентъра на МВР Стара Загора съобщиха, че на терен работят 5 екипа, които отстраняват последиците.


image0 (9K)