България

„Поход за семейството“: Всяко дете се нуждае от баща и майка! Полът е даденост

Облечени в розови и сини фланелки, с балони и плакати в ръце с надписи „Здраво семейство=на здраво общество“ и „Само християнските ценности ще спасят Европа от саморазрушение“, стотици преминаха спокойно през главните улици на Пловдив и Пазарджик, за да заявят, че семейството е най-ценната инвестиция и се противопоставят на опитите за посегателство върху децата чрез въвеждането на джендър-политики.

[ad id=“225664″]

В похода се включиха цели семейства с малките си и пораснали деца, както и младоженци със сватбени одежди. Шествието спря пред Централна поща, където бе прочетена декларация, призоваваща управляващите да приемат политики и въведат мерки за укрепване и насърчаване на брака и семейството с цел излизане от демографската криза, да се противопоставят на опитите за редефиниране на традиционните семейни ценности:

„Да защитим брака като съюз между един мъж и една жена“, „Да научим децата да бъдат добри, да дават любов“, сканираха участниците в похода.

Поход за семейството се провежда и в София.

[ad id=“263680″]

Походът за семейството, който е първият по рода си в България, започна в София на площад „Народно събрание“. Организаторите разпънаха транспаранти с надписи: „Полът е биологична даденост, а не избор“, „За здрави ценности, семейства и общество“, „Не на джендър-пропагандата в училищата“.

Ето какво сподели един от организаторите Николай Колев за мотива те да бъдат тук днес:

„В обществото се случват едни процеси, които смятаме, че застрашават традиционното българско семейство и въобще начина на мислене за отношенията между хората и за семейството вътре в него. Иска ми се да се чуе ясно в българското общество подкрепата на конституционния текст, че семейството в България е между мъж и жена“.

[ad id=“236993″]

Ето и мотивът на родителите да се включат в похода за семейството: „Ние имаме едно прекрасно детенце, малка принцеса. Всяко дете трябва да си има татко и майка, не просто двама бащи или две майки, или някакви такива глупости“. „Вярваме, че това е ценност, която може да съхрани и българското, и традицията, и въобще да продължи света“.

Походът за семейството ще се проведе във Варна, Бургас и Русе. В края на това събитие в София се очаква към небето да бъдат пуснати десетки балони с надпис „За семейството от мъж и жена“, предаде БНР.

[ad id=“218548″]

Пред Паметника на Съветската армия в столицата се проведе и 11-тото издание на гей парада „София прайд“, а от 18.00 часа в София ще тръгне шествие на крайно десни националисти от Националния дворец на културата.

Дни преди гей-парада от ВМРО поискаха МВР да го забрани. Очаква се проявите да бъдат охранявани от близо 1500 полицаи.

Елена Дюлгерова

Усмивката, която изпращаш, се връща обратно при теб.

Recent Posts

Зидан награди Верстапен за победата в Маями

Световният шампион спечели спринта за Гран при...

един час ago

Възкресение: Съпругът й я зарови жива, тя оцеля

Жената прекарала 12 часа под земята...

един час ago

Полицай застреля радикализиран тийнейджър, нападнал с нож човек

Нападението е в австралийския щат Западна Австралия...

един час ago

Внимание на Великден: Гърция, узо, калмари и солени глоби

Около милион българи са на път по празниците...

2 часа ago

Българският зет не стана кмет на Лондон

Браян Роуз се класира последен...

2 часа ago
image0 (9K)