Любопитно

Пошлост на кг/сек срещу школа за духа и тялото

Добре е, че два риалити формата вървят в праймтайма на две конкурентни телевизии  в едни и същи дни от седмицата, за да сравним както идеята им на създаване и реализация, така
и подбора им на участници.

[ad id=“225664″]

Дори и МНОГО важните личности да са с принос към културата, спорта и каквото и да е друго в държавата ни, поставени в коренно различни условия и ситуации в двете предавания,
„блесват“ в разнолика светлина. Едните събират боклуци цяла нощ, метат, чистят, градят, копаят, садят, създават, а другите – поставени в нужда от същата тая държава заради лошото си финансово състояние, са принудени да стигат до гротеска, да ги калят и карикатурят.

В България е пълно с качествени Човеци! Видяхме ги, когато вземат наградата в края на трите сезона на единия формат. Те са скромни, трудолюбиви и като всички нас имат своите слабости, но там те не се превръщат в карикатура, ако сами не поискат това, разбира се.

Обикновените качествени хора не са скандални, не са интересни, не вдигат рейтинг и затова тях не ги канят за участие в другото предаване и Слава, Богу!

На техния кантар със сила натежават простащината, претенциите, слабоумието, нарцисизмът. А оттам измъкване няма. Има само промиване на мозъците на този народ, който вече и без това е изгубил всякакви ценности.

[ad id=“263680″]

И докато единият формат предлага пошлост на килограм/сек., в другия се опитват да ни преподават уроци по българска история, да ни връщат назад към традициите. Макар и в него да не липсват сценарни интриги. Но той пък е школа за духа и тялото и оттам всеки излиза, научил повече за себе си, за България, за простия начин, по който са живели дедите ни и са оцелявали близо до земята и природата.

Гледайте, драги зрители! Гледайте, сравнявайте и МИСЛЕТЕ!

Красимира Янкова

Share
Published by
Красимира Янкова

Recent Posts

Стефан Янев: Има кризи във всички сфери на обществения живот

Нагледахме се на (не)коалиции, които се правят заради властта, каза той...

31 секунди ago

Кои са признаците, че той не е сродната ви душа?

Усещате, че пази тайни от вас...

10 минути ago

Планинските райони са гръбнакът на промишлеността ни

В много от тях има глад за работна ръка...

53 минути ago

Съдът ще решава за промяната на движението в центъра на София

Делото е заведено от Европейския център за транспортни политики...

55 минути ago

Има епидемия от кражби от магазините, ръстът е до 70%

Преди се крадеше на дребно, сега е абсолютно организиран бизнес...

един час ago

Градушка колкото лешник се изсипа над Плевен

Голяма част от града остана без ток...

един час ago
image0 (9K)