По-малко грим, плътни вежди… Как да изглеждате по-млади?

На никого не е приятно да му кажат, че изглежда доста по-възрастен, отколкото е. Всъщност, от тези коментари се засягат предимно жените, които се опитват да променят своята визия чрез грим, прическа, дрехи и аксесоари. Но понякога те просто не знаят точните бюти трикове, с които да получават комплименти за това колко са младолики.

Няма как да забавим хода на времето, но има случаи, в които повече или неподходящият грим, в комбинация с цвета на боядисване на косата и избора на дрехи състаряват.

Какво да направите, за да изглеждате по-млади?

1. Забравете за тежкия грим

Има най-различни тенденции за контуриране на лицето, както и разнообразие от видеа и снимки в интернет, от които да получите информация и идеи. Но макар някоя да ви ви изглежда добре на момичето във Facebook, това не означава, че на вас ще ви стои добре. Напротив, по-тежкият, особено опушен грим, може да добави още няколко години върху вашето лице.

Ако искате да изглеждате по-свежи и млади, не слагайте прекалено много неща върху лицето. Дори избягвайте поставяне на спирала върху долните мигли (води до бръчки и тъмни кръгове), както и твърде тъмни тонове на сенки за клепачите.

Тази есен монохромният грим ще е най-актуален, което означава, че колкото по-близки са сенките, червилото или ружа до тона на кожата ви, толкова по-добре.

2. Не изтънявайте твърде много веждите

През последните няколко години тенденцията е веждите да бъдат по-плътни, естествени, дори по-гъсти и леко разрошени или пригладени с гел. Ако сами си скубете космите в тази част на лицето, все пак не прекалявайте.

Вместо да изтънявате своите вежди, ги подчертайте с малко грим (на пазара вече има специален за това).

3. Извивайте миглите по-често

Източник: Tialoto.bg

Източник: https://www.dnes.bg/……………….


image0 (9K)