По сигнал на ЗАРАТА РЗИ Стара Загора направи проверка в АГ клиниката

По сигнал, подаден в рубриката на ЗАРАТА „Изпрати новина“, РЗИ Стара Загора се самосезира и направи проверка в Клиниката по акушерство и гинекология на УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович“ АД.

Припомняме фактите: Нашата читателка, която писа в редакцията, е бременна и е трябвало да ѝ се направи е медицинска манипулация в АГ клиниката, заради която тя е трябвало да влезе в болницата. Неприятните изживявания започват с НЕприемането на пациентката и излишното ѝ разкарване няколко пъти почти седмица. След като накрая я приемат в отделение Патология, бременната жена се сблъсква с много административни и чисто хигиенни неуредици в здравното заведение. Цялото писмо на съгражданката ни прочетете ТУК

Госпожата, която поиска от нас да остане анонимна, днес ни изпрати официалния отговор от РЗИ – Стара Загора.

УВАЖАЕМА Г-ЖО …..,

Във връзка с подаден от Вас сигнал с публикация в електронен сайт www.zarata.info, вх.№СП-189/15.08.2016 в РЗИ Стара Загора. Ви уведомяваме за следното:

„Комисия от РЗИ Стара Загора извърши проверка в Клиника по акушерство и гинекология на „УМБАЛ Проф. д-р Ст. Киркович” АД гр. Стара Загора. Установиха се пропуски по воденето на медицинската документация в приемен кабинет и в спазването на санитарно-хигиенните изисквания и противоепидемичен режим. Към момента на проверката в клиниката има осигурена течаща топла вода и осветление в баните и тоалетните. Част от проблемите са свързани с остарялата материална база, която изисква значителен разход за текущи ремонти и подмяна на елементи. В тази връзка, лечебното заведение е започнало процедура за извършване на строително-ремонтни дейности с цел пребазиране на АГ-комплекс в друга сграда.

За установените пропуски са направени предписания изх.№ НЗБ – 79 /23.08.2016 г., връчени по надлежния ред на ръководството на лечебното заведение.

С уважение:

Д-Р ЕЛЕНА КАНЕВА

Зам. директор РЗИ Стара Загора“

Подпис и печат на здравната институция


image0 (9K)