ПП вървели към парламентарно мнозинство – през погледа на главния редактор

Живка Кехайова

ПП вървели към парламентарно мнозинство

Старозагорският депутат Атанас Михнев днес съобщи, че ПП вече са намерили „свои“ депутати след напускането на министрите на ИТН и оттеглянето на партията на Трифонов от четворната коалиция. „Промяната“ вървяла към пълно мнозинство, каза Михнев.

Вероятно става въпрос за депутатите от ИТН, за които съобщи „24 часа“. Те били 7. Организирал ги подалият оставка спортен министър на ИТН Радостин Василев, който бил против спуснатото от партийния лидер напускане на правителството. “ В групата нови независими депутати първоначално влизаха осем души – досегашната организационна секретарка на ИТН Виктория Василева, Николай Радулов, Светлин Стоянов, Иво Атанасов, Ивайло Христов, Деян Петков, Христинка Иванова, Георги Георгиев. В хода на разговорите на групата около Радостин Василев обаче Виктория Василева се е отказала и е предпочела да остане при Слави Трифонов поне засега. Финалната бройка на отцепниците трябва
да стане ясна около 19 часа тази вечер“ – писа медията.

Пак тази вечер обаче, на „спявка“ депутатите от ИТН е привикал и Слави Трифонов. Пак ще е интересно.

Ако ПП успее да намери „заместници“ също на министрите от БСП и да елиминира проруския партньор БСП, ще ги призная. Докато управляват с БСП, а според някои управлява БСП, всяка теза за „руски“ преврат срещу правителството, ми идва тежко нелогична (на снимката Нинова и Наришкин?!). По-скоро американците не са доволни.

Наришкин е директор на Службата за външно разузнаване на Русия от 2016 г. Член на путиновата партия и известен у нас като човека, който ходи до Дубай  да ходатайства за пускането на Черепа от ареста.

 


image0 (9K)