Празничната свита на Дядо Коледа пристигна в Стара Загора с нетрадиционен транспорт (СНИМКИ)

Празничната свита на Дядо Коледа пристигна в Стара Загора не с шейни, а с… мотори. След като преминаха своята почетна обиколка в града, те спряха в центъра, където Добрият старец развърза големия чувал с подаръците.

Старозагорските Волни Ездачи с нов жест по Коледа (СНИМКИ)

За шеста поредна година мотоклуб „Волните ездачи“ успява да зарадва децата. 48 са неговите членове, от които 36 участваха в благотворителната коледна инициатива, каза за ЗАРАТА неговият председател Младен Цветков, който уточни, че играчките са закупени от членовете на клуба и със съдействието на ОРБИКО – БЪЛГАРИЯ ЕООД. Първите години инициативата е адресирана единствено към социални домове, но вече са пренесли атракцията и по централните улици на Стара Загора.

Тази година над 400 малчугани се усмихнаха с подарена плюшена играчка в ръце. Грейнали лица, сияйни очи – това е всичко, което прави този ден в годината наистина вълшебен.

Дядо Коледа продължи своята обиколка, като не забрави децата на полицаите от Първо РПУ на МВР в града. Мото свитата беше посрещната и изпратена с аплодисментите на всички дежурни. На въпрос дали в Районното управление е получил някакво предупреждение, Младен Цветков отговори, че е моторист от 20 години и е горд собственик на златен талон, удостоверяващ, че той стриктно спазва Закона за движение по пътищата.

Като последна спирка Снежанка, джуджетата и Дядо Коледа посетиха и децата в Кризисен център “ Самарянска къща“, Къщата на семейството и общността в село Калитиново.

Надяваме се децата да не разберат, че зад разкошната бяла брада на любимия Дядо всъщност е бил Наско, а с красивата бяла рокля и блестящата корона на Снежанка подаръци е раздавала Валя – съпруга на един от членовете на MC FREE WIND RIDERS BULGARIA.

И така, мото свитата потегли за Лапландия с обещанието за нови срещи с децата на Стара Загора.


image0 (9K)