Предсказания за бъдещето, които се сбъднаха

Предсказването на бъдещето винаги е вълнувало хората още от древни времена. Някои от предсказанията наистина са се сбъднали. Вижте какво е прогнозирал журналистът Джон Уоткинс преди повече от 100 години:

[ad id=“263680″]

Още страхотни оферти ТУК

През 1900 година Джон Уоткинс, който работил в списание Saturday Evening Post, написал развлекателна статия, озаглавена „Какво може да се случи в следващите сто години“. Тя започвала с думите „Тези предсказания ще ви се сторят странни, почти невъзможни“.

Цифровата цветна фотография

„Хората ще изпращат снимки на всякакви разстояния. Ако след сто години в Китай има сражение, снимките от най-ярките моменти ще бъдат публикувани във вестниците само след час“, пише Уоткинс. Той, разбира се, не е използвал терминът цифрова фотография. По това време самата фотография все още е била смятана за чудо.

[ad id=“225664″]

Мобилни телефони

„Безжични телефони и безжичен телеграф ще обхващат целия свят. Мъж, намиращ се в центъра на Атлантическия океан, ще може във всеки един момент да поговори с жена си, която си почива в спалнята в Чикаго“, пише журналистът.

По времето на Уоткинс международна телефонна линия с такава дължина не е съществувала. А за мобилна връзка никой дори не е и мечтал.

Полуфабрикати

„Готови за употреба храни ще се доставят от големи магазини, подобни на днешните бакалии“.
Уоткинс обаче предполагал, че съдовете, в които се намира храната, ще се връщат обратно в магазина за повторна употреба.

Журналистът предсказал още появата на свръхскоростните влакове, телевизионните предавания в ефир и др.

Източник: Дарик


image0 (9K)