Представители на бизнеса: Държавните чиновници ни налагат неправомерни санкции

Много представители на бизнеса (80 процента) са обявили, че администрацията в България им създава проблеми и пречки. Това показва изследване на „Евробарометър“, цитирано от БНР.

Бизнесмените (отново 80 процента от участниците в допитването) твърдят, че са им налагани неправомерни санкции от администрацията.

Всички представители на бизнеса у нас са се сблъсквали с некомпетентността и бюрокрацията на държавните чиновници. Усещали са злоупотребата с властта на чиновниците, често и с корупционен подтекст. 80 на сто твърдят, че решават трудно своите проблеми, а над 90 % не вярват в идеята за независим орган, който да бъде посредник за уреждане на казусите между бизнеса и администрацията. Това показват резултатите от проучването.

Има една инстинктивна арогантност на администрацията. Това е все едно аз да си назнача един служител, който да отговаря за паркинга пред офиса ми. Аз да му плащам заплатата, но въпреки това той да започне да ме таксува„, казва Тодор Николов, търговец на агротехника.

Част от бизнесмените смятат, че електронното управление може да реши голяма част от проблемите с администрацията, но други не са убедени в това.

Източник: БНР


image0 (9K)