Президентът: Премиерът и министрите да разкрият кореспонденцията си с едрия бизнес

Румен Радев посочи, че саморазобличаването в последните дни с измамите с европейски средства, както и неформалните „свидетелски показания“ отвън, уличаващи в задкулисни схеми на властта с едрия бизнес, подкопават ежедневно доверието в държавността и в управляващите. „Този процес може да бъде спрян с елементарно действие – и премиерът, и всички министри да разкрият веднага цялата кореспонденция и характера ѝ не само с Васил Божков, а и с едрия бизнес“, заяви президентът и посочи, че това e въпрос за доверието на обществото.

Бетонът на много места по българското Черноморие е паметник на беззаконието и безнаказаността, издигнат със съдействието на много институции.

Крайно време е този процес да бъде спрян, а там, където е извън закона, бетонът да бъде премахнат.

Това коментира в Шабла президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпрос по повод застрояването по Черноморието, съобщиха от Прессекретариата на държавния глава.

По думите на държавния глава съответните компетентни органи трябва да се намесят безкомпромисно. В противен случай това означава демонстрация на безсилие на държавата спрямо това безобразие, заяви президентът.

Демократичната и правова държава изисква непримиримост на обществото към измамата, подмяната, лъжата, към задкулисните схеми на управление, подчерта държавният глава в отговор на журналистически въпрос.

Румен Радев посочи, че саморазобличаването в последните дни с измамите с европейски средства, както и неформалните „свидетелски показания“ отвън, уличаващи в задкулисни схеми на властта с едрия бизнес, подкопават ежедневно доверието в държавността и в управляващите.

„Този процес може да бъде спрян с елементарно действие – и премиерът, и всички министри да разкрият веднага цялата кореспонденция и характера ѝ не само с Васил Божков, а и с едрия бизнес“, заяви президентът и посочи, че това e въпрос за доверието на обществото.

 


image0 (9K)