Президентът Путин уволни деветима генерали от силовите служби

Деветима руски генерали бяха уволнени от президента на страната Владимир Путин, предаде ТАСС. Те са висши чинове от вътрешното министерство, Следствения комитет на РФ, Федералната служба за изпълнение на наказанията и министерството на извътредните ситуации.

Освободени от длъжност трима генерали от министерството на вътрешните работи – началникът на управлението за икономическа сигурност и противодействие на корупцията в Москва генерал-майор Сергей Солопов, зам.-министърът на вътрешните работи на Република Татарстан генерал-майор Рафаил Гилманов и зам.-началника на вътрешните работи на Красноярския край генерал-майор Александър Кузнецов.

От министерството на извънредните ситуации са освободени: генерал-лейтенант Сергей Диденко – началник на Сибирския регионален отдел на федералното Министерство на извънредните ситуации, началникът на Южния регионален център генерал-полковник внутренней Игор Одер и началникът на Северозападния регионален център генерал-полковник Игор Панин.

Освободени са още генерал-майор Ирина Зейберт – старши помощник на председателя на Следствения комитет в Москва, ръководителят на следственото управления в Реипублика Татарстан генерал-лейтенант Павел Николаев и генерал-майор Владимир Никитеев – началник на управлението на Федералната служба за изпълнение на наказанията в западната Кировска област.


image0 (9K)