Анализи

През погледа на главния редактор: Яйца, домати и курорти, но нито едно от тях – за добро

Живка Кехайова

Днешният ден през погледа на главния редактор с яйцата, доматите и курортите, би могъл да изглежда кулинарно-отпускарски. Лошото е, че не е.

БСП свикаха извънредно заседание на Народното събрание и поискаха да изслушат премиера по темата за безредиците на конференцията на ГЕРБ. Мотивът на Корнелия Нинова е ясен – демонстрира някаква активност, че точно в момента „се пече“ новият председател на БСП. Сега, че темата за свикване на НС е безумна, спор няма, но едва ли някой е очаквал друго. Народното събрание, особено пък БСП от какъв зор ще се занимават с конференцията на ГЕРБ? За боя, безредиците и кой кого за какво и как провокирал на едно чисто партийно събитие, е тема на полиция, прокуратура, съд дори, но не и на друга партия, или законодателен орган. Логично в НС се явиха само депутатите от БСП, кворум нямаше, заседание не се проведе, а за капак БСП отнесе доматите, яйцата и виковете оставка на двайсетината протестиращи около НС. Не е честно, но пък глупостта трябва да се наказва.

Акцията на Христо Иванов в Росенец (Сараите на Доган)доведе до крайно и отдавна наложителната проверка на прокуратурата там и до извода, че пристанището за лодки и яхти в морския имот в парк „Росенец“, обитаван от почетния председател на ДПС Ахмед Доган, е без одобрен инвестиционен проект, без документи за експлоатация, без разрешения. Липсват документи и разрешения за строеж и за няколко постройки на територията на имота извън основната сграда на комплекса…

Доведе обаче и до също така отдавна наложителна прокурорска проверка на имоти, приоритетно на министри от правителството на Костов и децата им, включително на Иво Прокопиев, на другото златно място на Черноморието ни – „Буджака„. Едва ли Прокопиев е благодарен за това развитие на нещата, защото за неговия имот проверката констатира: „При проверките на обект „Жилищна сграда“  в м. Буджака, землището на гр. Созопол, собственост на физическо лице, са констатирани пропуски и нарушения по отношение  на издадените строителни книжа и изпълненото строителство. Имотът е заграден от изток, север и частично от запад с плътна масивна ограда с височина около 2.00 м. Не е установено дали фотоволтаичната централа е изпълнена. Конкретно не са налични изискуемите протоколи за определяне на линия и ниво на намиращите се на мястото ограда и басейн, като последният не фигурира в издаденото удостоверение на главния архитект на община Созопол и не е въведен в експлоатация; в нарушение на действащия Подробен устройствен план /ПУП/ е издадено разрешение за строеж на еднофамилна жилищна сграда в имот, отреден за вилно застрояване, а същият строеж е ситуиран в два имота и се касае за една сграда, която е функционално свързана, а не за две отделни сгради, разположени в два имота, което противоречи на действащия ПУП към момента на издаване на разрешение за строеж…

Обнадеждаващо звучи обещанието на Божков в днешния му пост, че „сам ще се разправа с Шиши“. Авно ще е нещо там „по мъжки“, а това би освободило огромен ресурс на държавата да се занимава с тях двамата.

Много сериозна обществена основа търси за партията си Цветат Цветанов, защото я е кръстил „Републиканци за България“, пък то след като „ни оправи“ царя, монархисти и без друго не останаха в България, нищо че по едно време бяха 68% – преди оправянето обаче.

Но и тук вицът е уникален – Цветанов виждал като политически партньор само „Демократична България“, чийто Антикорупционен фонд (там не е ясно кой зад кого стои – партията зад фонда, или фонда зад партията. Ясен е само финансиращият орган „Америка за България“). Споменавам го, защото точно едни разкрития на въпросния фонд му костваха рахатлъка и кариерата в ГЕРБ, но пък любопитно как не му костваха въпросния апартамент, нито атлантическо-американската кариера. И Да – Цветанов поиска оставката на Борисов и правителството (Председател на предизборния щаб за избирането им беше той самият), но не и оставката на Гешев?!

После защо българите бълват вицове ежедневно, ми то вицовете определят самото същетвуване на държавата на българите.

 

 

Живка Кехайова

Нямам девиз, имам собствена философия.

Recent Posts

Културен афиш на Стара Загора: 7-12 май

Културен афиш на Стара Загора: 7-12 май, съобщиха за ЗАРАТА Тревненска школа. Интериорен дизайн, дърворезба,…

един час ago

Красимир Вълчев: България има нужда от отговорно управление и експериментите трябва да спрат

Красимир Вълчев, водач на листата на ГЕРБ – СДС в Стара Загора: България има нужда…

2 часа ago

Общината обмисля идеи за обновяване на прозрачните спиркови заслони за по-голям комфорт на пътниците

Общината обмисля идеи за обновяване на прозрачните спиркови заслони за по-голям комфорт на пътниците, съобщиха…

2 часа ago

Над 6 800 старозагорци празнуваха името си на Гергьовден

Над 6 800 старозагорци празнуваха името си на Гергьовден, съобщиха за ЗАРАТА Най-много са с…

2 часа ago

Старозагорский Киприан: ПАСХАЛНО ПОСЛАНИЕ

Старозагорский Киприан: ПАСХАЛНО ПОСЛАНИЕ ДО БОГОЛЮБИВИТЕ ПАСТИРИ, ВСЕЧЕСТНИТЕ МОНАСИ И МОНАХИНИ И ДО ВСИЧКИ ЕПАРХИОТИ…

3 часа ago

Ботев и ЦСКА 1948 с реми в битката за седмото място

Двата отбора не си вкараха гол на "Колежа"...

7 часа ago
image0 (9K)