През погледа на главния редактор: Аз съм за война! Война с… Радев

Живка Кехайова
Аз съм за война! Война с… Радев

„Докато управлява служебното правителство, България няма да предоставя на Украйна нито своите изтребители, нито своите зенитно-ракетни комплекси, нито танкове и бронетранспортьори“, отсече днес Радев.
Решението на България да не се съобрази с призивите на ЕК е „суверенно решение“, според него.
„Миролюбецът“ – избран ни за президент от политическата глупост, разбира се – нито веднъж не е формулирал какво има предвид под „мир“ и нито веднъж не е предложил каквато и да е конкретна стъпка в тази посока.
Визията му обаче е ясна – за „мир“ по този начин, без последствия за агресора, или с неясни такива, към момента са призовавали само Русия – държавата, виновна за разпалването на войната и нахлула в суверенна държава и Бразилия. 13-те точки на Китай, в които има забележителния параграф мирът между Русия и Украйна да се сключи при отчитане на границите им, пък нищо не казва за кои точно граници, от коя година и т.н., е повече от любопитен. Китай просто чака да види развитието на нещата и да заяви: „Стана както ние казахме“ (ха-ха), без значение кой е победителят. Мъдро, по източному.
С други думи, ясно е къде и до кои ни нарежда Радев. Не знам с какво трябва да е стиснат за гушата, или какво трябва да му е обещано, че да е готов публично да демонстрира национално предателство.

А, да – Румен Радев призова и партиите, явяващи се на поредните предсрочни избори на 2 април – отсега да заявят дали ще работят за постигане на неговия (Руский) „мир“ или, напротив.
А знаете ли, защо Радев прави и невъзможното да маргинализира България и да я сведе до гето от малоумници на територията на Европа? Ами защото може! Защото евроатлантиците ни се плюнчат в мнима предизборна кампания, драскайки се един друг с от тъпи по-тъпи опорки, подарявайки му властта.

Аз съм за пълно разследване на т.н. евроатлантици – кой е настоящ и кой е пратен за такъв да обслужва Путин. Те са за разследване и то международно. Откритите путинофили се задоволяват с дебилитета и не могат да скочат над неговото ниво, но прикритите сериозно заблуждават и омагьосват сума ти народ, пързаляйки ги на изток, докато им обещават пързалката да ги заведе в цивилизования свят.