През погледа на главния редактор: БСП се „къса по шевовете“ заради назначението на Нинова

Живка Кехайова

Според не една и две от добре познатите фигури в БСП, чрез назначението на политолога Калоян Методиев за шеф на кабинета си, Корнелия Нинова буквално хвърля „ръкавица“ на Румен Радев.

Явно е решила да се „разберат като мъже“, при това в дуел или-или. Само че, ако случайно надделее Радев (защото определените кръгове вече не подкрепят, а се опитват да ограничат властта му), Нинова е заложила БСП, не себе си.

Ангел Найденов, ексвоенен министър, екс народен представител от БСП и съпруг на Мая Манолова, написа в профила си по повод назначението му: „Да, изключват се социалисти и се осигуряват места за „чужди тела“ от чуждо за БСП „тяло“…“.

 

Велислава Дърева обаче, без всякакъв опит за иносказателност, диретно и прямо възкликна: „Мили, сладки, корнелианчета! Цункайте Кака там, където е останало място за цункане! Прославяйте Иван Костов, дето ви сурна любимата ви кака и нейния оръженосец Калоян Методиев, шеф на младежката СДС.

Прославяйте неонацистите на Расате, дето се гушкаха със същия Методиев. Не забравяйте и Яворчо Божанков – любимо чадо на ДСБ!

Хвалете седесариата, който похити партията на Благоев и вестника на Продев. И громете, громете безпощадно враговете с партиен билет! Дерзайте! И бегом на амбразурата, щото враговете нападат любимата ви кака Кури! Напред! Напред!“.

 

Не по-добре реагират и куп редови членове в мрежата. Ще видим кого го чакат тежки дни – тях, или Нинова и Методиев. По-скоро тях.

Социологът Андрей Райчев обобщи, че това назначение ще изостри окончателно отношенията между БСП и президента, чийто началник на кабинета Методиев бе в периода 19.08.2019 – 21.09.2020 г. и президентът го освободи от поста точно заради празненство с Нинова.

Прогнозата на Райчев е, че Нинова ще спечели изборите за лидер, но на една много малка партия. Прогнозата изглежда точна. Бих добавила много, ама много малка партия, защото трябва да прибавим към негативите, че Нинова е министър на икономиката, а досега не е имало чудо икономиката да прокопса с министър социалист.

 


image0 (9K)