През погледа на главния редактор: Вървим към силово обединение на нацията

Живка Кехайова

Вървим към силово обединение на нацията. Не това имах предвид като пишех, че е необходимо

Вицепремиерът Асен Василев постигна изумителен успех в обединяването на бизнеса – днес всички големи работодателски организации обединено искат извинение от него заради мнението, че трябва да бъдат изчегъртани от пазара всички лоши работодатели, които не могат да дават високи заплати.

Обедини и икономическите анализатори – днес всички обясниха, че проектобюджетът му е толкова ляв, та няма накъде и ще доведе до съсипия – дори левите анализатори са втрещени.

Вицепремиерът по въпросите на климата Борислав Сандов и социалният министър Георги Гьоков обединиха социално слабите – Сандов обяви, че разговарят за премахването на помощите с дърва и въглища за отопление на най-бедните, за да им помогнат да дишат по-чист въздух. Безпокоя се, че тази прослойка хора пет пари не дават за въздуха, надяват се просто да оцелеят някак.

Останалата част от целокупния български народ е обединен от инфлацията, която им обещаха, включително от трибуната на Народното събрание днес, че не само няма да намалее, но и ще се увеличи за необозримо време. Вярно, финансовият ни министър каза, че него инфлацията не го тревожи – вярваме му (все пак личната му сделка с китайците е била повече от успешна), но повечето от нас се тревожат – нямаме какво да предложим на китайците.

Виж ти какви способи за обединение знаели момчетата – яко ефикасни, а аз си мислех за някакви общи ценности, общи цели и проекти – бадева история. Друго нещо си е наистина чуждоземското образование.

 


image0 (9K)