През погледа на главния редактор: Ден за национален отбор, а не за клубни интереси

Живка Кехайова

Ден за национален отбор, а не за клубни интереси

ГЕРБ-СДС, „Продължаваме промяната – Демократична България“ и ДПС проведоха двучасова среща в стаята на движението в парламента. След преговорите Мустафа Карадайъ смени позицията си и реши „да не пречи“ на кабинета „Денков-Габриел“. Мустафа Карадайъ обясни: „За да се реализират конституционните реформи, се изисква време и парламентарно време. От тази гледна точка, за да се случат реформите, ние няма да пречим да си съставят кабинет“.

А в конституционните реформи ще участва и ДПС.

С други думи правителство ще има. Това няма да спре провокациите, разбира се. Важно е как ще им отговорят хората, които искат нормално развитие на страната, без изрожденски експерименти. Надявам се пасивността на нормалните силно да намалее. Надявам се също да бъде пре3кратено деленето по партии и да остане само разделението по ценности. Довечера се очакват около 5000 участници на протеста срещу президента в София. Време е ГЕРБ-СДС също да призоват симпатизантите си, мнозина от които и без друго участват.

В деня на Ботев и загиналите за свободата на България, желаещите цивилизована държавност трябва да бъдат обединени. Да го напиша образно – в това време трябва да се формира национален отбор с качествени състезатели, без значение от кой „клуб“ идват.