През погледа на главния редактор: „Добрите“ сили станаха на „добрите черепчета“. Абе грам акъл имате ли?

Живка Кехайова

„Добрите“ сили станаха на „добрите черепчета“. Абе грам акъл имате ли? Много ми се иска описаното да не е истина, но при толкова снимков материал – аз пускам само малко, явно желанието ми няма да се изпълни

Когато писах за идиотския фалстарт на кампанията със снимките на ПП-ДБ и ГЕРБ, и през ум не ми мина, че е възможно вицът да прерастне за едните, само след седмица, в пълно безумие и дъно по всички стандарти на човешкото. Такъв би бил коментарът ми без значение за коя политическа сила, направила подобно нещо, но признавам, че съм втрещена, че точно тези минаха оттатък моста толкова грозно.

В Благоевград БОЕЦ поставили нещо като паметник на Бойко Борисов в центъра на града и заедно с водещи лица от ПП/ДБ се гаврили с него като част от предизборната си кампания, съобщиха медии. Аз го видях н Tribune и взех снимковия материал от там.

Общинският съветник от ДСБ Калоян Ханджийски насочва пистолет в главата на статуята на политическия опонент, а на фона на изстъпленията, кандидати за парламента си говорят с дечица – за какво ли? Гордо пред „паметника“ позира Георги Ганев от ДБ (от него абсолютно не съм го очаквала). На място е и Андрей Гюров от „Продължаваме промяната“ и не само те.

Този сценарий Черепа ли ви го е писал? На всичкото отгоре „добричките“ недоволствали, че от Общината се намесили, изпрашайки Инспектората – било карикатура и искали оставката на кмета.

Ми не, не е. Даже на рисунка да е, насочването на пистолет към главата на политически опонент навсякъде по света е наказуемо като подбудителство към агресия и радикализиране. Във всяка нормална държава веднага щеше да последва арест, съд и край на т.н. предизборна кампания на политически сили, позволили си подобна свинщина.  В нормалните общества няма да е само край на кампанията, а край на въпросните политически сили.

Я си помислете, ако още можете, какво ще се случи, ако в САЩ, или която и да е европейска страна, някой си позволи да насочи пистолет към изображение на политически опонент – веднага ще отиде на мястото си и то няма да е в политиката.

Като човек редовно гласувал за ДСБ преди генерала да им наметне червената мантия на зелените и „Да, България“, не мога да не си задавам въпроса какво и как може да изкриви част от едни хора – повечето от които изключително свестни, до степен да обезчовечеят и обезумеят – в случая до нивото на „Възраждане“.

Надявам се останалите политически сили да проявят разум и самосъхранението да не последват примера им. Надявам се нормалните и готини хора във въпросните партии веднага да направят нужното да се дистанцират.

 

 


image0 (9K)