През погледа на главния редактор: Един въпрос само!

Живка Кехайова

Един въпрос само искам да задам днес, когато Кирил Петков и Асен Василев заявиха окончателното си намерение да предложат правителство на малцинството с втория мандат.

То щяло да представи ясна програма и приоритети. Правителството ще е с ДБ, разбира се и ако БСП изтегли предложението си за хартиената бюлетина – може и с тях.

Въпросът ми е – ясната програма тази на ПП ли ще бъде? Ако е тя, всъщност само БСП може да са им коалиционни партньори, защото е малко по-вляво от тази на БСП. Та се чудя ДБ министрите (програмата на ДБ е доста по-вдясно и далеч не лоша в някои отношения), лявата програма ли ще изпълняват и накъде след това?

Другият въпрос – за какво точно са се разбрали с ГЕРБ, докато пред електората го играят врагове, ще го задам само, ако въпросното правителство на малцинството устиска след първия вот на недоверие, който бъде внесен в НС. Ако не устиска – не са се разбрали:).

ДБ нищо няма да ги питам – така са се пришили горките към абсолютно противоположна на идеите им платформа, само за шанса още малко да са в политиката, че ми е жал. За какво изобщо да питам отломка от някога сериозна идейна партия, с голям процент читав електорат – даже от най-читавия, който се срамува да признае дори пред себе си, че е позволил да предадат идеите му и по цял ден търси оправдание на нечитавите си лидери, обслужили дори Радев – а това вече е повече от поносимото. Май и за част от най-читавия електорат – също! Радват се, че Христо Иванов му се бил опънал на последните разговори – късно е. И да се извиниш, след като си дал зареден пистолет на убиец, това не променя нещата за убитите. Същото е и с важните избори в политиката.

 


image0 (9K)