През погледа на главния редактор: За първата половина на март, Украйна е изнесла 3 800 000 тона селскостопанска продукция

Живка Кехайова

За първата половина на март, Украйна е изнесла 3 800 000 тона селскостопанска продукция

Това бе съобщено като най-нормална част от новините на украинска телевизия. Представяте ли си? Почти 4 млн. тона селскостопанска продукция за две седмици. Във време на война. Във време, когато много от мъжете са мобилизирани и умират, за да защитят земята си. Във време, в кето руските крадци-садисти ограбват завзетите територии и влачат в изостаналата империя, освен тоалетни чинии и електрически кани без подложките, също зърно и каквото още им попадне.
И още една нормална телевизионна новина – украинските фермери са увеличили някои производства до 5 пъти. Без субсидии!
Ако още не схващате – Украйна я е спечелила тази война. Спечелила е и битката за бъдеще на тази нация.
Въпросът е има ли шанс България да спечели, ако не битка, то поне стъпка за бъдеще, по възможност не унизително радевско гърчене?
Възможно ли е всички в древната ни държава да са загубили изцяло усета си за държавност?
Зап Великден ще ядем украйнски яйца и украйнско агнешко – аз лично ще търся само такива и ще предъвкваме как точно се загубихме в съвременния свят. Нещастните, мразещи цивилизацията „копейки“ не са ни виновни на нас – нормалните хора, защото подобен вид социален дебилизъм на загубили битка с живота, съществува навсякъде. Виновни сме ние – нормалните, които копираме „копейките“ в поведението си, делим се и се дръвчим по групи с омраза и крайно отхвърляне, вместо да се вземем в ръце и да си оцелеем държавата.
Там, където умните копират поведението, манталитета, говоренето и нищоправенето на малоумните, цари обреченост.