През погледа на главния редактор: За съдебната реформа и националните предатели

Живка Кехайова

За съдебната реформа и националните предатели

Като не чуха господа полотиците, когато преди избора на Гешев им предлагах двете групировки да си изберат двама главни прокурори, които да си се контролират взаимно и всеки от тях да лови престъпниците от другата групировка (та така да пречистим държавата), сега вмай само едно остава.

А това едно е всички представители на съдебната власт и силовите структури, да си спретнат един референдум и да решат чий модел съдебна система предпочитат – германска, франска, американска и т.н., но без руска, моля.

И каквото покаже референдумът им – да стане. С други думи да се въведат избраните структури едно към едно у нас, без промени, редакции и побългаряване.

Иначе реална съдебна реформа скоро няма да има. Не само защото някои си се размотавали извън залата, а други били в залата, но не се регистрирали, а защото който и да е твореца на нещого, което да се приеме с някакво мижаво мнозинство, нещото ще обслужва пак само едните и сагата от бразилски сериал ще мине на ниво индийски сериал, но съдебна реформа няма да стане.

Другият вариант е политическите ни партии да вземат да поумнеят, да заработят заедно и да адресират усилия към бъдещето, а не към миналото, нещо, което на този етап изглежда като ненаучна фантастика за епоха, която никой жив днес, няма да види.

Да не говорим, че има нещо по-важно дори от съдебната реформа и това е спешен импийчмънт за настоящия президент и спешен съд за националните предатели от по-ниско коляно като шефа на русофилистиците Николай Малинов, който вчера за пореден път беше в „Голямата игра“ на руския канал 1 да хвали Радев и да обяснява на воените престъпници-пропагандатори там: „Ние (т.е. той е един от тях) и враговете ЕС, НАТО…“.

Като е един от тях – да бъде съден за пропагандиране на тероризъм и за национално предателство към държава – член на ЕС и НАТО.

Това биха били две важни стъпки към добра съдебна реформа, в която да се види кои са читавите партии, дето ще посмеят да го предложат, ще се види читава ли е прокуратурата да се самосезира и изобщо – има ли мегдан за читави у нас.


image0 (9K)