През погледа на главния редактор: Изродско ли е президентското правителство, или да?

Живка Кехайова

Изродско ли е президентското правителство, или да?

Днес ексдепутатът Иван Сотиров сигнализира: „Докато западните страни започнаха да се организират за кампании за снабдяване на Украйна с генератори и друго ел. оборудване, което да подпомогне страната да преживее зимата след като Русия атакува в продължение на седмици енергийната системата на страната, българското Министерство на отбраната е обявило продажба на 40 генератора. Предприятието „Снабдяване и търговия-МО“ ЕООД е предложила да продаде 40 генератора чрез Софийската стокова борса„.

„Кметът на украинския град Нетешин се е обърнал директно с молба за спешна помощ именно от генератори. Не са известни публични данни българското правителство, за разлика от много други европейски правителства, да е предприело някакви действия, които да помогнат на Украйна в оцеляването й през зимата“ – правилно посочва Сотиров.

Докато частни граждански активисти, организации, държави – събират средства и търсят генератори за Украйна, за да гарантират оцеляването на населението – на деца и възрастни, нашето Министерство на отбраната, въпреки, че НС гласува най-сетне, с 6 месеца закъснение, решение за оказване на военна помощ на Украйна, продава на търг, вместо да изпълни и хуманното си, и по повелята на НС законово задължение, да дари нужното на Украйна. Да не говорим, че като страна – член на НАТО също би трябвало да имаме задължения.

Подобно действие на МО е просто нечовешко, за пореден път – унизително за България, аморално, грозно.  

И ако продължаваме да търпим това – ние също сме част от тинята на нечовешкото и аморалното.


image0 (9K)