Анализи

През погледа на главния редактор: Какво би било логично да се прави

Живка Кехайова

Какво би било логично да се прави

За всички е ясно още преди изборите, че какъвто и да е резултатът от тях, ще управляват, ако не желаят неистово да върнат страната не с 3, а с 10 години назад – ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС. Само пеленачетата не знаят, че управлението и досега беше в този формат.

Логично е, вместо ежедневно и все по-тъпо да се ритат по кокалчетата, тройката да седнат, да огледат вече договореното – а то е договорено вече в основни линии, да подпишат ясна програма за управление и подкрепа по приоритетите и да я обявят преди изборите официално.

Никой няма да загуби от това (дори по няколко идиота от феновете да си отидат, шансът да бъдат привлечени на тяхно място много повече отвратени от елементарното шикалкавене и лъжи досега, е огромен.). Мразещите ГЕРБ пак ще си гласуват за ПП-ДБ, мразещите ПП-ДБ пак ще си гласуват за ГЕРБ, а ДПС са твърди като стена на замък. За всички тях ще гласуват онези мразещи един, или друг, които обаче искат европейски и демократичен път на развитие на страната. Просто няма за кого друг. А при ясна и читава програма, може да се увлече и периферия от европейски и демократично настроени хора, които не гласуват в последните години от нежелание да бъдат въвлечени в потока на елементарно мразещите. Иначе периферия няма да има и досегашните проблеми ще са още по-гадни.

Политиците ни трябва да проумеят, че времето е много различно отпреди 10 години, а също и отпреди 3 – когато някой можеше да разчита на първични протестърски пориви. Днес страната е разделена на проевропейски хора – демократи и на затънали до ушите в руска пропаганда и в неудовлетворение от собствените си житейски постижения.

Ако това не се разбира, значи нищо не се разбира и има реална опасност демократичната общност да бъде разбита в полза (малка, или голяма) на деструктивните сили от втория вид.

Времето, „глупако“ и проблемите – друго е и са други! Дали ще сте решението, или ще превърнете всичко в сгромолясващ България кошмар – отговорността е ваша и никому, който не е решение, няма да бъде простено – нито у нас, нито в цивилизования свят.

Живка Кехайова

Нямам девиз, имам собствена философия.

Recent Posts

Славов: Управлението в турбулентни времена има своя цена

Не се отказахме да вземем правилните решения, каза той...

11 часа ago

4 грешки в любовта, които неуверените хора правят

Концентрирате се върху собствените си емоции...

11 часа ago

Лудогорец е шампион на България! Победи ЦСКА и грабна 13-та си поредна титла

Много голове и меле в Разград, Дуа герой с дубъл...

11 часа ago

Фандъкова: Нужно е стабилно управление, диалог и партньори

ГЕРБ-СДС се надяват да върнат хората към гласуването, допълни тя...

12 часа ago
image0 (9K)