Анализи

През погледа на главния редактор: Обидени, но българите имат поговорка за случая

Живка Кехайова

Обидени, но българите имат поговорка за случая: „На сърдит Петко – празна му торбичката“

ПП-ДБ били обидени от състава на служебното правителство на Димитър Главчев, стана ясно от изявленията на Кирил Петков и ген. Атанасов днес. И има от какво да са обидени – на практика са отстранени от него. Единственият член на ПП в служебното правителство е Георги Гвоздейков, но Петков уведомил Гвоздейков, че ако реши да остане в служебния кабинет на Димитър Главчев,  ще бъде изключен от „Продължаваме промяната“.

А ПП-ДБ трябва да са обидени на първо място на себе си. Всъщност, случилото се е възможно единствено, благодарение на техните законови промени и политически ходове. Каквито и вълци да са ГЕРБ и ДПС, а те са такива, не биха могли да постигнат толкова всеобхватна „победа“ без изумителното старание на ПП-ДБ, продиктувано от неоснователното им самочувствие за политическа значимост в едни много променени условия.

С поговорката: „На сърдит Петко – празна му торбичката“, навремето се сблъска Костов и това не беше от полза нито за него и партията му, нито за България – доведе Сакскобургготски… Когато политици са подхлъзнати, неразбрани, или глупаво сами са се прецакали, виновни са си самите те. С претенциите си да бъдат политици, са поели и риска, и отговорността да играят играта. Нашият проблем е, че сме повярвали, че могат и сме заложили на това.

Другата новина днес е, че „Синя София“ става „Синя България и ще участва на изборите 2:1 на 9-ти юни. Дали десният и по-консервативен вот, при абсурдното поведение на водещите партии у нас, ще се прелее към тях, предстои да видим. Според мен биха привлякли значително по-голям електорат, ако поозаптят консерватизма си в социалната сфера, лъхащ на нафталин и го запазят за икономическата сфера, където е наистина необходим.

Живка Кехайова

Нямам девиз, имам собствена философия.

Recent Posts

Ваня Григорова: ПП-ДБ ще отговарят за действията си

"Солидарна България" иска връщане на необлагаемия минимум от 900 лв....

37 минути ago

Йотова: Да върнем влиянието на България като световно средище на славистиката

Вицепрезидентът подчерта битката, която се води за Кирило-Методиевото наследство...

46 минути ago

Камъни и кристали с невероятна сила за всяка зодия

Вижте кои отговарят за вашата...

един час ago

Откриха изчезналия ученик от Хасково

Той е бил при роднина в Кърджалийско...

2 часа ago

Шофьор загина при удар между две коли на пътя Велико Търново – Русе

Той е пътувал сам в автомобила, други пострадали няма...

2 часа ago
image0 (9K)