През погледа на главния редактор: Официалната предизборна кампания започва. Въпросът е защо?

Живка Кехайова

Официалната предизборна кампания започва. Въпросът е защо?

Видяхме листите, видяхме основните лица в тях, видяхме заявките и… става пределно ясно, че правителство няма да се прави. Освен, ако някой отвън им набие с „чук“ в главата на родните политици от основните партии тази идея. Към момента – месец и два дни преди изборите, с пълното си пренебрежение към избирателя, кодирано в 60%  от издигнатите на избираеми места, те „заявяват“, че и пръста си няма да мръднат за правителство. А тези, които ще го направят, предварително ще знаят, че е безсмислено. И не – никоя от двете основни няма да има мнозинство, а никоя от оставащите не става за партньор – чудничко, нали? Още по-чудничко е, че спорът, който ще върви предизборно е кой е по-лош и некадърен, а не кой е по-кадърен и какво конкретно предлага, за да реши основните проблеми – инфлацията и геополитическата ни ориентация.

Явно на всички много им отърва Радев да управлява и да ни донатиква в кризата на нищоправенето и загубата на време – политическо, икономическо, историческо.

Време е внимателно да разгледаме програмите на по-малките партии извън НС досега и стоящите зад тях личности. След като основните директно отправят послания направо за наесен и не желаят да ни изненадат с нищо добро, нека избирателят ги изненада с гласуването си – най-малко ще е поучително.

Големият проблем е, че така може да постъпи само информиран, мислещ и отговорен избирател, а точно те са доста кът у нас.