През погледа на главния редактор: Очевидно ПП се разкаяха за правителство на малцинството

Тези на снимката горе ги запомнете – унизилите България трябва да се помнят!

Живка Кехайова

Очевидно ПП се разкаяха за правителство на малцинството, защото днес в Народното събрание предприеха сигурна тактика да неутрализират подкрепа за такова, ако някой случайно реши да им я даде.

Вбесиха ДПС с процедурни трикове.

За всеки случай вбесиха и БСП – да не би бившият коалиционен партньор да вземе, че да ги подкрепи.

ГЕРБ си бяха вбесени от ареста на своя кмет на Стамболийски, но ПП пробваха да ги довбесят. Няма да се изненадам, ако ГЕРБ нарочно им гласуват да управляват до първия вот на недоверие като част от подготовката си за изборната кампания.

Явно Петков и сие са осъзнали какъв риск лично за тях е идеята им да поемат властта за още 2-3 месеца и то след собственото си управление. Къде-къде по-изгодно е в опозиция, или пък просто са били уведомени, че вече нямат подкрепата на… – на когото имаха.

Добрата новина е, че „петимата от РМС“ – българските евродепутати от БСП – Сергей Станишев, Елена Йончева, Иво Христов, Цветелина Пенкова и Петър Витанов, ясно изразиха и в Европейския парламент пропутинските си пристрастия – да е ясно вече и в Европа кой кой е и да не шестват повече заблуди. Да види ЕП на какъв хал сме с тези – както казвал не помня кой, но пък явно със сериозно основание.

От едва 58 „против“ при  494 гласа „за“ обявяването на Русия за държава – спонсор на тероризма и използваща терористични методи, горните петима са българи – унизително за България, но пък едва ли някога отново БСП ще може да прати цели петима, да не говорим – точно тия, в ЕП.

С други думи – лявото в България – БСП по един начин и ПП – по друг, продължават да трошат държавата на дребно, докато президентът им чупи и предоставя едрите парчета.

Чакам нормалността да се размърда и да видим най-сетне нормално обединено дясно, което поне да се опита да ремонтира вандалските изстъпления, но едва ли ще стане преди следващите избори.


image0 (9K)