През погледа на главния редактор: Само няколко въпроса

Живка Кехайова

Петък е все пак. Искам да задам само няколко въпроса.

Най-напред към Министерство на здравеопазването:

– Като се въвежда Зелен сертификат с 3 дни предизвестие, защо той не важи нито за членовете на секционни комисии, нито за гласоподавателите (те поне щяха да имат двайсетина)? На открито ли ще бъдат машините за гласуване, или МЗ предполага, че всякакъв вирус автоматично ще умре (може би ще се самоубие), попадайки в изборна секция?

– Как точно и на базата на какви експертни мнения МЗ ще издава Зелен сертификат още при поставянето на първа игла, като в самия кабинет предупреждават, че изграждането на антитела започва постепенно едва десетина дни след поставянето на ваксината, а възможния имунитет се постига 2 седмици след втората игла? Дейност про форма ли отчита МЗ, защото очевидно въпросът ни най-малко не е за превенция на ковид? И ако не бъде поставена втора игла, какво?

Към Кирил Петков:

– При предоставянето не на един, а на два документа с невярно съдържание при назначението му (за гражданството и за това, че е излязъл от управлението и собствеността на фирмите си – за последното бяха предоставени реални документи от колегите, а не приказки като тези на Рашков, например), къде ще търси равните нему по почтеност? При излизане на осъдени за документи с невярно съдържание от съдебната палата ли?

Надявам се, че няма да прибягва поне до „почтени“, съдени по НПК.

Към Радев лично и служебното правителство:

– Защо лъжат миньорите, че щели да преговарят за съществуването на „Марица изток“ до 2040 година като в Плана за възстановяване и развитие са внесли проект за замяната на комплекса с газова централа през 2026 година (в която, заедно с работещите по рекултивацията, ще има най-много 500 души, според експертите)? Още по-лошо – и газовата централа няма да може да работи след 2030 г.  Колкото и недомислици да свършиха ГЕРБ, те никога и никъде не са посочвали дата и не са подписвали за закриването на въглищната енергетика. Да, подписаха за намаляване на въглеродните емисии, но и предоставиха план на български учени как и с какви методи да става това във времето. Между другото Кирил Вълчев в Стара Загора заяви, че лично се е обадил на служебните с предложение да им предостави въпросния план и концепцията на учените. Що не го прочетохте поне?

 


image0 (9K)