Прелестна полякиня вихрена в танца на старозагорска сцена

Държавна опера – Стара Загора започна реализирането на проект „Младежка солидарност чрез балетното изкуство “, финансиран по програма „Европейски корпус за солидарност“ към ЕС, която насърчава международната младежка мобилност и развитието на европейска солидарност. Чрез него четири млади балерини от Италия /Джулия Моргандо и Силвия Банго/, Испания /Клара Ферер/ и Полша /Александра Остатек/ са назначени в старозагорската балетна трупа и получават възможност за работа на дългосрочен трудов договор като артист-балетисти. Вече ви разказахме за 21-годишната испанка Клара Ферер, която на 12 август на сцената на Античен форум в ролята на Китри в балета „Дон Кихот“ сбъдна своята голяма мечта – да играе в любимата си роля от балетния свят.

Друга чаровница от новото попълнение на трупата е полякинята Александра Остатек. Младата дама е на 26 години, завършила е балетно училище в Познан при проф. Йоланта Лапинска.

Чаровници от Италия, Испания и Полша влизат в старозагорската балетна трупа

През 2006 г. започва нейният професионален път в постановки на различни сцени в Европа. През юли 2017 г. в конкурс в Париж печели сребърен медал Prix de Europe с вариация на „Синята птица“. През септември месец 2017 г. се обучава в школата за балет Graham в Париж.

Говори английски, руски, френски език и доста добре /вече/ – и български.

Знойна испанка с дебют като Китри в „Дон Кихот“ на старозагорска сцена

В постановката на операта „Аида“ на Стадион „Берое“ тази година Александра танцува удивително соло на змията.

Тя участва и е сред най-талантливите балерини във всички постановки на балета на Държавна опера – Стара Загора.

 


image0 (9K)