Премиерът Борисов: Нека не се опитват да ни прехвърлят вина за ваксините

„След писмото, което изпратихме до Европейската комисия, поисках да се протоколира моето изказване, че искам да знам кой носи гаранциите и отговорът е Европейската агенция по лекарствата и ЕК. Пропорционалното разпределение на ваксините е най-справедливият начин, да не се опитват да ни прехвърлят вина, без да ни дадат никакви данни. Комисията ни посочи одобрените ваксини и ние сме поръчали от всички“. Това заяви премиерът Бойко Борисов, съобщава БНТ.

Той добави, че е поискал гаранции от Европейската агенция по лекарствата и Европейската комисия за пропорционалното разпределение на ваксините.

„Поръчали сме от всички одобрени от Европейския съюз ваксини. Въпросът е, че ваксините не пристигат по график, това не е наша вина“, каза още Бойко Борисов.

Министърът на туризма Марияна Николова обяви, че се въвеждат „зелени коридори“ за чуждестранните туристи, включително и от трети страни за Европейския съюз, срещу отрицателен PCR, ваксинация или документ за изградени антитела. Туристическият сезон стартира от 1 май.


image0 (9K)