Премиерът: До 4 април ще се говорят лъжи, а ние ще мълчим и ще показваме как строим

До 4 април ще се говорят лъжи и измислици, ще се пускат компромати, а ние само ще мълчим и ще показваме как строим. Това каза премиерът Бойко Борисов, който е и водач на листите на Коалиция ГЕРБ-СДС в 25 МИР София-град и 16 МИР Пловдив-град, става ясно от видео в профила му във „Фейсбук“. Той е на посещение в Сливен, където е и заместник-регионалният министър и водач на листата на Коалиция ГЕРБ-СДС в Ловеч Николай Нанков.

С тях е и министърът на земеделието Десислава Танева, която е и водач на листата на Коалиция ГЕРБ-СДС в Сливен.

В квартал „Речица“ в Сливен започна изграждането на канализация за отпадъчни води. Проектът се изпълнява по Оперативна програма „Околна среда“ и е на стойност 19 млн. лв. Ще бъде изградена канализация в целия квартал, което е около 30 км канализационни профили и главни колектори. Подменя се голяма част от водопроводната мрежа. Целият проект ще приключи до края на 2023 година.

Ще подобрим качеството на водата и ще помогнем за нейното опазване. Бяхме обещали на хората, че ще реализираме този важен проект и по него вече се работи.

„Това е дълго чакан проект за хората от кв. „Речица“, които десетилетия наред са били лъгани, правени са няколко копки и се е стигало само до тях. Този проект костваше много усилия и административен капацитет и от Община Сливен, и от МРРБ. Благодаря на Нанков, че защитихме кв. „Речица“ като част от урбанизираната територия на Сливен. Стана възможен европейският проект за канализация в квартала, което беше чакано от 2007 г.“, отбеляза тя.

Премиерът Борисов отбеляза: „Това, което сме обещали на хората като канализация, ще го построите. Ето го водопроводът. Това, което сме обещали, отпуснали сме пари и се строи. Не говорите нищо. Само мълчите и показвате. В София има измислени, жълти новини в момента. Казал съм да направят една пресконференция да им покажат лъжите и измамите, защото те няма какво друго да покажат. Извадили от 2017-та, 2018-та, когато сме помагали на социално слаби, те пуснали нещастниците говорят, че сега сме купували социално слабите. Ще им покажем с прессъобщения 2019-та кога и къде сме го правили. Абе, лъжци, измамници – те не могат друго да покажат и кажат. Сега ще ги оборим с факти“.

 


image0 (9K)