Привидно безобидни женски навици, които всъщност убиват мъжката любов

Според една от популярните статистики, 42% от семейните двойки се развеждат рано или късно, а като причина за раздялата често се посочват доста странни неща: липса на уважение, отрицателно въздействие върху самочувствието и т.н. По правило това са просто извинения, които лежат на повърхността и истинските причини лежат по-дълбоко. Събрахме няколко женски странности, които изглеждат на мнозина просто капризи, но всъщност могат да доведат до прекъсване дори и на най-силните връзки.
1. Да нахлувате в личното пространство


Това се случва най-често в самото начало на съвместния живот и изглежда много смешно. Ако един мъж не се разбунтува, той ще се изправи пред незавидното бъдеще на същия този човечец, който не може да направи нито една крачка без одобрението на жена си. Между другото, има просто обяснение за това: жените са по-социални от мъжете и следователно се чувстват по-комфортно, когато са близо един до друг. Но природата на силната половина на човечеството предполага висока териториалност, така че мъжете се нуждаят от лично пространство, където да се чувстват уверени и спокойни.
2. Да използвате тялото си като оръжие
Манипулирането със собственото тяло никога не е било добро средство за постигане на цел. Да, със сигурност ще можете да получите това, което искате, защото силната половина лесно се поддава на убеждението на съблазнителна жена. Това обаче ще продължи точно до момента, в който очите на мъжа се отворят, а това се случва, като правило, много скоро. Същото и с обратната ситуация – забрана за интимност в отговор на някакво неправомерно поведение. Човек ще може да се преструва, че всичко е наред и дори ще се подиграва със себе си, но едва ли ще може да прости.
3. Да се държите като дете


Жените могат да обсъждат всяка, дори малка житейска ситуация, яростно с часове. Проблемът е, че потокът от емоции обикновено отива при мъж, който е свикнал на логична и ясна реч, а всичко останало просто го плаши. Повечето мъже предпочитат способността да се контролират и да поемат отговорност за емоциите си пред импулсивността. Това изобщо не означава, че не трябва да се проявяват чувства, но способността да се изчисли ответната реакция на партньора трябва да се развива в жената.
4. Да говорете със загадки
Когато една жена не може да каже нещо директно, но със сигурност трябва да съобщи тази информация, тя прибягва до гатанки. По правило тази идея не води до нищо добро. Мисленето на мъжете е право като пръчка, те просто не са в състояние да решат женските шифри. Ако една жена иска да бъде правилно разбрана, по-добре е тя да каже всичко на глас и да обясни нюансите, особено ако могат да се тълкуват по различни начини.
5. Да играете ролята на срамежлива наивница


Жените могат да скрият своите добродетели и да изглеждат по-глупави, отколкото са в действителност. В някои ситуации този подход е наистина удобен, но не бива да прекалявате. Естественото желание е да се държим така, че мъжете да ни защитават, или поне да ни съжаляват, а най-лесният начин да постигнем това е да играем ролята на срамежливо момиче. Проблемът е, че момчетата харесват срамежливостта в определени дози и ако мъж хване жена в изневяра, той просто ще спре да й се доверява.
6. Да задавате опасни въпроси
„Надебелях. Добре ли е или лошо?“, „И роклята стои по-зле на мен, отколкото на Еми, нали?“ – това са въпросите, които е по-добре да не задавате на мъжете, защото те просто се изгубват и не знаят какво да отговорят. И тяхното тромаво „Да, ти си най-красивата от всички“ не устройва жените и в отговор мъжете получават поредната порция упреци, идващи от нищото.
7. Да се опитвте да бъдете момиче от корицата
На първо място, това се отнася до козметиката. Гримът е идеално средство за подчертаване на силните страни и маскиране на слабите, но в същото време „a la natural“ е за предпочитане пред „бойната окраска“, макар и само по психологически причини:
Липсата на грим показва, че жената не се срамува от себе си и е отворена към света, което означава, че всичко е наред със самочувствието й. Ярък грим подсказва, че собственицата му е недоверчива и потайна. Освен това мъжете имат малко по-различна представа за красотата от слабия пол, което е доказано през 1989 г. Психологът Ръсел Кларк направи експеримент: жени с обикновен външен вид и с лек безпорядък в дрехите се приближават до непознати мъже и им предлагат да ги заведат вкъщи. 75% от субектите приемат предложението, въпреки несъвършената фигура и липсата на грим.
8. Откровено да манипулирате
Грубата и плоска манипулация предизвиква само дразнене и един ден, вместо да купи рокля, партньорът може просто да „не забележи“ потока от сълзи и да си тръгне. По-перверзната манипулация просто плаши повечето мъже, защото говори за висока интелигентност. Както установиха социолозите, мъжете все още се страхуват от умните жени и предпочитат по-наивни жени пред тях. За да изгради доверителна и трайна връзка, жената трябва да говори директно за своите желания. Това е просто и честно и следователно най-добрият начин за общуване с любимия човек.
9. Да очаквате от мъж това, което не е обещал


Жените се влюбват в потенциала на мъжете и след известно време се разочароват от тях. Освен това най-често не говорим за материалната страна на живота, а за по-фини области: различни възгледи за децата, кариерата, пътуванията и т.н. Единственият начин да избегнете този проблем е да обсъдите предварително спорните места, а не да правите планове в главата си как ще се държи партньорът ви в конкретна ситуация.
10. Да критикувате други жени
Колкото по-остра критика към познати и непознати жени дава една жена, толкова повече тя ще убеждава партньора си в собствените си недостатъци.
Само неуверените в себе си критикуват.
Завистниците са склонни да клеветят.
Ядовитите сплетни могат да показват желание да бъдете жертва и несъзнателен опит за манипулиране на другите.
11. Да създавате бъркотия и да не спазвате хигиена


Според последните проучвания мъжете са също толкова педантични за личната хигиена и общата чистота в апартамента, колкото и жените, просто патриархалният начин на живот не им позволява да почистват сами.
12. Да командвате
Желанието да командват не е присъщо на всички жени. По правило това е отпечатък на професия, която предполага пълна или частична власт над другите. С течение на времето това може буквално да прерасне в характер. Мъжете са агресивни същества по природа, затова се стремят да контролират ситуацията. За тях е естествено да са глава на семейството и да вземат важни решения. Ако това не е възможно, партньорът в крайна сметка може да напусне или просто да се привърже към силния съпруг.

Превод: Зарата


image0 (9K)