ПРИКАЗКА ЗА БАЛАМИ

Две джуджета обикалят телевизиите и се представят за великани в света на лилипутите.

Обещават велики дела, ще убиват крадливата ламя, която изпива жизнените сили на народа. За този подвиг събират дружина, която по необясними причини ще ги признае за главатари и ще застане зад тях, въпреки че са най-малки – за няколко месеца се скъсиха точно два пъти /от 13,5 на 6,2 %/. Може би защото Завоевателят, Белият конник от Апокалипсиса, сменил белия кон със самолет /президентски символ/ ще им даде своята подкрепа и мандат за юнаклъка. Той се провали като знамение за Голяма скръб , когато предрече,че идат и останалите вестители за опустошителна пандемия : Червеният конник, за мизерия и глад – Черният конник и за мор – Бледият ездач . Страшният съд не се състоя и реваншът /гибелта на ламята/ става мисия на двете джуджета, които ще формират екип от юнаци. В него са вождът на простаците, славеят на мафиотите, лют фен на д-р Ахмед Франкенщайн безмилостната амазонка на бедните Мая, повела триото в смъртоносно каре и страшното „оръжие“ Корнелия, главатар на червените „таласъми“, които още живеят света на безплатния обяд.
Двете джуджета обикалят телевизиите и лъскат секири. Дръж се, ламю, екзекуторите идат. А ламята се държи за корема и се превива от смях защото вождът, амазонката и главатарят са стари нейни приятели в далаверата. Бедните джуджета, къс им е акъла, защото тази приказка за балами вече е играна с Реформаторския блок и краят и пак ще бъде трагичен.
Двете джуджета обикалят телевизиите и лъскат секири. Дръж се, ламю, екзекуторите идат. А ламята се държи за корема и се превива от смях, защото вождът, амазонката и главатарят са нейни стари приятели и постоянно разиграват страшни сценки.
На снимката: авторът

image0 (9K)