Приключи изграждането на кръговото кръстовище на бул. „Св. Патриарх Евтимий“ и ул. „Загоре“ в Стара Загора

Приключи изграждането на кръговото кръстовището на бул. „Св. Патриарх Евтимий“ и ул. „Загоре“, пътната връзка за град Раднево, в кв. „Кольо Ганчев“.

Целта на проекта за реконструкция бе да се подобри транспортно-техническото функциониране на кръстовището, както и организацията и безопасността на движението.

Основният остров на кръстовището е с формата на елипса, има и съпътстваща инфраструктура – тротоари, осветление, предвидено е и озеленяване.

Направени са и допълнителни дъждоприемни шахти, както и канализация за дъждовни води, подмяна е осъществена на водопроводната мрежа. Дейностите включиха още преустройство на тролейбусната контактна мрежа, подмяна на подземни комуникации, както и изграждане на проходим колектор и голяма шахта. Положена е пътната маркировка за новата организация на движение при кръговото кръстовище.

Строително-монтажните работи бяха извършвани на три етапа, съгласно временна организация на движението по време на строителството, като целта бе да не се прекъсва пропускането на преминаващи МПС.


image0 (9K)