Любопитно

Принцесата на Дубай Хая Бинт ал-Хюсеин заряза мъжа си изчезна от страната

Принцесата на Дубай Хая Бинт ал-Хюсеин е напуснала съпруга си и престолонаследник принц Мохамед Бин Рашид ал-Мактум и е избягала от страната, пише „Мидъл ийст монитор“.

Тя е взела със себе си и двете им деца – Зайед на 7 г. и Ал Джалила на 11 г. По предварителна информация на изданието, тя е излетяла за Германия с помощта на немски дипломат. Страната в момента отказва да екстрадира жената и децата въпреки желанието на принца.

Според друга информация, тя вече е успяла да замине за Лондон, вземайки със себе си 31 милиона британски лири, за да започне нов живот.

Това се случва година, след като принцеса Латифа, която е дъщеря на Ал-Мактум, също избяга от Дубай. Тя изчезна около бреговете на Гоа, Индия, заедно с американския гражданин Жан-Пиер Херв Жубер, който се оказа бивш френски разузнавач и писател. По-късно се разбра, че тя се крие на яхта с него и още един британец.

Във видео тя обясни, че е била „затворена, измъчвана, бита и цензурирана“ от кралското семейство. Въпреки това принцеса Латифа беше заловена и върната в Обединените арабски емирства. С връщането си обаче тя напълно изчезна от общественото полезрение, като единственото свидетелство, че е жива, беше нейна снимка, направена 8 месеца след залавянето й. На снимката тя беше заедно с Мери Робинсън, бивш президент на Ирландия и комисар на ООН по правата на човека.

Източник „Офнюз“, оригинала на публикацията може да прочетете ТУК

 

Елена Дюлгерова

Усмивката, която изпращаш, се връща обратно при теб.

Share
Published by
Елена Дюлгерова

Recent Posts

България ще подкрепя Украйна финансово, военно, политически…

България подкрепя инициативата "Формула за мир" на Зеленски...

1 минута ago

Главчев възложи на ДАНС да провери случая с болницата „Мама и аз“

Подаде сигнал до прокуратурата по казуса...

43 минути ago

Ученици от Русе с пълна стипендия за космическия лагер в Измир

Лагерът е една седмица и ще се проведе лятото...

54 минути ago

Франция атакува драг кралицата, която ще носи Олимпийския огън

Минима Гесте била жертва на хомофобски и трансфобски обиди...

2 часа ago
image0 (9K)